2 juni 2016

Bysjötröjan

Jag morgonmyser i soffan en liten stund innan det är dags att bege sig till jobbet. Jag har äntligen lagt upp till den där tröjan jag har drömt om att sticka igen i många år. Ett plötsligt infall förra veckan ledde till att jag köpte ett brunt ullgarn från Svarta fåret. Jag hade hela tiden tänkt mig att göra tröjan i grått, men de grå nyanserna fanns det bara någon enstaka härva av och såhär i efterhand är jag riktigt nöjd med färgvalet. Mönstret kommer fram riktigt bra trots den mörka nyansen.

Eftersom tröjan blev såpass stor sist jag gjorde den har jag valt att göra den i en mindre storlek. Jag är fortfarande lite orolig att den ska bli för liten, trots att den passar perfekt när jag provar den. Jag vill ha den ganska nätt så den ryms under skaljackan under kalla regniga höstdagar.

Och namnet då, Bysjötröjan. Tidigare i våras var jag sjukskriven och ordinerad vila, för att inte klättra på väggarna alldeles spenderade jag och min sambo kvällarna vid Bysjön. Ett varsitt fiskespö i händerna och att blicka ut över sjön var precis vad jag behövde. Där och då kom tanken på denna tröja tillbaka, för under dessa kvällar hade den varit perfekt.

Nu är den äntligen på nålarna igen och jag hoppas innerligt att den är färdig till den kommande fjällsemestern. Av erfarenhet vet jag med mig att Härjedalen kan bjuda på allt från strålande solsken till iskallt regnrusk under juli.  

Flätstickning Svarta fårets 3 trådar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar