28 februari 2010

FO 2010: Ripley + 198 yds. of Heaven

Ripley
Som vanligt när det gäller Ysoldas mönster är det en fröjd att sticka. Jag vet inte vad som har hänt, kanske håller jag på att bli vuxen, men Ripley repade jag upp 3 gånger innan jag fick till den som jag ville ha den. Tidigare har jag inte varit den som repar, utan levt med orden "det blir som det blir". Att tänka så är inte riktigt likt mig då jag kan vara en riktig pedant och allt ska vara perfekt. Kanske jag omedvetet inte längre ser mig som nybörjare och därför sätter högre krav på mina verk. Hur som haver så är det aldrig fel att eftersträva perfektion.

Även mössan fick flytta hem till mamma, den passade ju så bra tillsammans med 198 yds. of Heaven och numera är de ett set. Jag kommer så snart jag hittat rätt garn att göra en ny Ripley till mig själv. Sambon tycker att jag ska ha samma garn som den här, men det känns lite tråkigt och hur skulle det se ut om jag och mamma kom med identiska mössor?

Mönster: Ripley av Ysolda
Storlek: 56 cm
Garn: M&K Ecoull
Garnåtgång: ca 60 g
Stickor: Stl. 6

198 yds. of Heaven (skrivet 3/2-2010)
Den här sjalen var riktigt rolig, lätt och snabb att sticka. Det kommer definitivt att bli fler! Roligt med sjalar som inte kräver så mycket garn, då kan man lyxa till det och köpa ett finare, lite dyrare garn.
Jag valde att sticka på stl. 6 då jag inte tyckte att spetsmönstret kom fram ordentligt i mindre stl. Jag hade nog kunnat använda ännu större stl, men det har jag inte i min symphonie-samling och att sticka med annat än dessa stickor går inte.

Sjalen är en bra nybörjarsjal eftersom det är aviga maskor i början och slutet på varje mönsterrapport. Detta gör att det är lätt att se var man är och om man glömt eller gjort för många maskor någonstans. Det är även lätt att göra sjalen mindre/större om man så önskar.

Eftersom sjalen går i beigt (hur sjutton stavas det? Kanske ska man skriva på talspråk - "bäscht" som vi säger här i Dalarna) så fick den flytta hem till mamma. Jag har bara ljusa vinterjackor och den passar inte alls till det. Jag får göra en i mörkare nyanser till mig själv.
Jag tyckte även att mamma förtjänade en liten gåva då hon är världens bästa mamma och hon behöver lite uppskattning!

Mönster: 198 yds. of Heaven. Ravelry-länk
Garn: M&K Ecoull
Garnåtgång: ca 125 g dvs. 200 m
Stickor: Symphonie woods stl 6
Mått: 120x50 cm
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar