20 januari 2011

Yttepytteliten..

Jag har gjort en formsydd blöja i en riktig yttepyttestorlek. Tanken var att Vilden skulle kunna ha den sina första dagar i livet, men jag tror den blev för liten för så här liten kan inte en bebis vara. Eller kan de det? Det får nog helt enkelt bli en dockblöja, passar den inte på Trollungens docka så har jag en liten kusin som skulle uppskatta den ordentligt tror jag. Innan den går till dockorna ska jag dock plocka fram våra formsydda i stl 3-6 kg och se hur stor skillnaden är, de blöjorna var nämligen för stora för Trollungen den första tiden.

Blöjan är formad för att gå under den ömma naveln på bebisen.
Jag har valt att göra den utan inlägg med ett extra lager bomullstrikå i stället. Om blöjan känns lagom i storlek kommer jag att sy ett inlägg till blöjan som man lägger i den, lagret som hamnar närmast bebisen. Jag vill gärna ha en så tunn blöja som möjligt med valmöjlighet att fylla den efter behov.

Nu ska blöjan kastas i tvätten för sanering, de återvunna bomullstrikåerna stinker av sköljmedel och jag hoppas att jag får bort det på några tvättar.Mönster: Darling Diapers Unlimited
Storlek: Tiny Newborn 5,5-13 lbs. (ca 2,5 - 5,9 kg)
Material: Underbar Bambuvelour innerst, ett lager lite tjockar bomullstrikå mellerst och mönstrad bomullstrikå ytterst. Bomullstrikåerna är hämtade från gamla toppar.
Utmaning: Det var mycket nytt för mig den här gången, dels att sy "rolling leg elastic" och sen att sätta knappar. KAM-tången får full poäng, så mycket smidigare än kardborre och så mycket snyggare!

1 kommentar:

  1. Underbara. Hoppas att de passar. Du kan ju måtta mot AIO, de var jättestora på Anton i början. Fast hur mycket du än måttar så är det ju svårt att veta innan man kan prova på riktigt. Det är tur att dockor inte växer =)

    SvaraRadera